Ishrana

 

4 NAČINA KAKO DA POBEDITE NOĆNU GLAD


Grickanje hrane bogate šećerima i mastima kasno noću odličan je i brz način da povećate obim svog struka. Evo saveta kako da izbegnete iskušenje i pucanje dugmeta na vašim pantalonama.

4 NAČINA DA POBEDITE NOĆNU GLAD

Ograničite ugljene hidrate

Večera bogata ugljenim hidratima ispuniće vas naletom energije nakon kojeg sledi pad, zbog čega ste ponovo gladni baš pred odlazak na spavanje. Umesto toga, spremite sebi večeru bogatu proteinima sa samo šačicom lakih ugljenih hidrata kakve nalazimo u integralnom pirinču. Tako ćete biti dovoljno siti sve dok se ne pogase svetla.

Užinajte neko povrće

Ako zaista morate da pregrizete nešto, držite se zdravih opcija. Šargarepa ili umak od leblebije pružaju vam dobru dozu vitamina i zdravih masti koje mogu da vas zasite pred spavanje. Izbegavajte slatkiše poput sladoleda, keksa ili čak pahuljica i muslija.

Ispijte čašu mleka

Mleko sadrži kazein, vrstu proteina koji dovodi do sporog oslobađanja aminokiselina u krvotok. Čaša mleka vas neće samo zasititi i poboljšati rast mišića tokom noći već je bogato i aminokiselinom triptofan, koja će vas brzo uspavati. Samo se pobrinite da, kada krenete po mleko, zaobiđete teglu sa džemom.

Budite hidrirani

Često se osećaj žeđi pogrešno tumači kao glad. Ako mislite da ste gladni, navrnite prvo veliku čašu vode i pričekajte 20 minuta. Vrlo često ćete time zadovoljiti svoje potrebe i nećete morati da posegnete za užinom bogatom kalorijama.

Vezani članci

55 NAJBOLJIH NAČINA DA SAGORITE MASTI

55 NAJBOLjIH NAČINA DA SAGORITE MASTI

Preferirate da jedete minimum tri ili maksimum šest obroka dnevno, sve je to na vama. Ono što je zaista važno, je dovoljan unos kalorija tokom celog dana da biste održali vaš metabolizam na zadovoljavajućem nivou i proizveli dovoljno energije za ceo dan. Verovali ili ne, više obroka jako pomaže!
KARDIO LISTA

KARDIO LISTA

Pripremite se za naredni kardio trening i zagarantovano ćete sjajno vežbati. Evo jedanaest stvari koje treba da spakujete u ranac pre odlaska u teretanu.
KOLIKO PONAVLJANJA ZA REZULTATE U REKORDNOM ROKU?

KOLIKO PONAVLJANJA ZA REZULTATE U REKORDNOM ROKU?

Razotkrivamo misteriju svih onih šašavih raspona ponavljanja – 4-6 ponavljanja, 8-12, i preko 12. Oslobodite se stega i postignite rezultate time što ćete naučiti i znati zašto radite to što radite.
MAKSIMUM ZA VIŠE MIŠIĆA

MAKSIMUM ZA VIŠE MIŠIĆA

Kao neko ko želi da izgradi mišićnu masu, vi verovatno retko, ako ikada, radite podizanja sa maksimalnim težinama. Napokon, vama nije važan broj tegova na šipci; vas više zanima broj koji pokazute metar kada ga obmotate oko bicepsa. Ali, šta ako vam kažemo da vas podizanja sa maksimalnim težinama čine ne samo jačim, već i većim?

Trening

EKSPLOZIVNI TRENING ZA LEPU GUZU

EKSPLOZIVNI TRENING ZA LEPU GUZU

Ovaj tekst je namenjen upravo onim ženama koje žele da, zahvaljujući novim naučnim dostignućima, razviju lepu i snažnu zadnjicu i oslobode se dosadnog celulita i masnih naslaga.
KAKAV BOL!

KAKAV BOL!

Pored svih prednosti koje treniranje pruža, s vremena na vreme javi se i negativna strana: povrede.
BACITE SE NA FITNES LOPTU

BACITE SE NA FITNES LOPTU

Ako ste nedavni počeli da odlazite u teretanu, možda ste tamo primetili one ogromne lopte različitih boja.

Live feed sa naših društvenih mreža i foruma