Motivacija

 

AH, TE DEVOJKE U TERETANI


Dok posmatramo zgodnu devojku, podiže nam se nivo testosterona i pumpaju mišići.

Ah te devojke u teretani

Većina muškaraca ne voli da trenira sa ženama. Žene nas obično ne primećuju dok podižemo 200 kilograma, a takođe i sportski brushalteri mogu stvarno da nam unište koncentraciju. Ali najnovija istraživanja pokazuju da sledeći put kada primetite zgodnu curu kako radi čučnjeve, vi možda tako razvijate mišiće.

Naime, prema rezultatima ovih istraživanja, kada muškarac samo priča sa privlačnom devojkom, u njegovom organizmu podiže se nivo testosterona i do 30%. Znamo da testosteron pomaže u izgradnji čiste mišićne mase, pa zašto onda ne biste izgradili više mase ako je za to potrebno samo da posmatrate "neki slatkiš"?

U jednom od ovih istraživanja, nekoliko studenata su bili intervjuisani i od strane privlačnog muškarca i od strane privlačne devojke. Rezultati su pokazali da dok su studenti razgovarali sa muškarcem, nije došlo do promena u nivou testosterona, koji je i dalje iznosio nekih 600 nanograma po decilitru. Ali, kada su studenti razgovarali sa ženom, njihov nivo testosterona podigao se i do 800 nanograma po decilitru.

Ovo je najverovatnije posledica rada hipotalamične-hipofizične-gonadalne (HHG) ose. Kada ste uzbuđenji, HHG osa kreće u akciju tako što reguliše i oslobađa spolne hormone, uključujući testosteron. Oni najzad dospevaju u krvotok i mogu da uđu u organe i mišiće kako bi ih snadbeli hemijskim materijama koje pomažu u izvođenju raznih aktivnosti.

Time se objašnjava kako se na prirodan način podižu energetski nivoi. Što se tiče potencijala za izgradnju mišićne mase i podizanja težina, postoji istraživanje koje pokazuje da testosteron može da ima rapidno dejstvo na metabolizam mišića.

S druge strane, preterano visok nivo testosterona može da ima opasne sporedne efekte, kao što je testikularna atrofija, zatim pojačan rast dlaka na telu, ćelavost i neke druge. Isto tako, nizak nivo testosterona povezuje se sa depresijom, seksualnom disfunkcijom i niskim energetskim nivoima.

Dakle, da li je pametno da uzimate dodatke na bazi testosterona ili je bolje da ostanete mali i nerazvijeni? Prava istina glasi da organizam ne stvara opasne nivoe testosterona, ali po potrebi može da oslobodi više testosterona. Prema tome, ako se pravilno hranite i naporno trenirate, vaše telo daće vam sve neophodno za rast. A poneki flert s vremena na vreme neće vam nikako nauditi.

 

Live feed sa naših društvenih mreža i foruma