Motivacija

 

MOTIVACIJA I DISCIPLINA


Motivacija je stanje uma tokom kojeg se generišu pozitivna osecanja prilikom postizanja zadatih ciljeva. Neki ljudi su motivisani finansijski dok druge pokreće motivacija za zadovoljavanjem prostih fizioloških  potreba. Neke ljude jednostavno motivise san, san da postanu neverovatno masivni i snažni. Međutim samo to nije dovoljno. Za postizanje ovakvog cilja potrebna je i čelična disciplina. U nastavku teksta ćemo pokušati da vam pokažemo na jednostavan način, korak po korak, kako da ostvarite svoje želje.

MOTIVACIJA I DISCIPLINA

KORAK 1 – identifikujte vas glavni cilj i napišite ga na papir. To znači da ćete morati da budete jako precizni. Kakva poboljšanja tačno želite da postignete? Da li želite da se takmičite , nabacite masu ili smanjite procenat masnog tkiva? Bićete vrlo iznenađeni kada vidite kako ciljevi mogu da postanu znatno jasniji kada ih stavite na papir.

KORAK 2 – razvijte nekoliko manjih ciljeva koji će vas postepeno voditi ka ostvarenju glavnog cilja. Znatno je lakše postići kratkoročan cilj. Svaki od ovih kratkoročnih ciljeva bi trebalo da bude stepenica ka glavnom cilju. Kako budete postizali jedan za drugim kratkoročne ciljeve, vaše samopouzdanje će rasti, a glavni cilj koji je izgledao tako dalek i nedostižan, biće vam na dohvat ruke.

KORAK 3 – prilagodite vaš dnevni ritam tako da ste svaki sat sve bliže ostvarenju cilja. Trening , ishrana, odmor, suplementi sve mora da bude zapisno i pod kontrolom. Svaki korak mora da vodi ostvarenju cilja. Ovaj dnevni raspored bi trebalo takođe staviti na papir i izložiti na vidnom mestu tako da sam po sebi služi kako motivacija. Svaki dan proverite do kog procenta ste sledili sopstveni plan. Zadovoljavajući procenti su 80% +.

KORAK 4 – svaki dan posvetite bar nekoliko minuta vizuelizaciji. Zamišljajte sebe kako ćete se osećati kada ostvarite svoj cilj. Kakva će biti vasa osećanja, raspoloženje, misli kada budete postigli cilj. Dva puta dnevno pročitajte vaš cilj naglas: jednom pre treninga i jednom pre spavanja. Zatvorite oči i sa kristalnom jasnoćom vidite sebe i svoje novo super masivno telo ili izdefinisano telo (najčešće u kombinaciji).

KORAK 5 - nagradite sebe za postignute ciljeve. Nakon što dostignete manje ciljeve, a naročito nakon što postignete  glavni cilj, morate da se nagradite. Naravno da ćete se častiti sladoledom nakon naporne dijete, ali to nije dovojno. Morate da se nagradite pozitivnim mislima, ponosom zbog postignutih ciljeva kao i novim ciljevima.

KORAK PO KORAK DA SNA:

  • postavite realne i lako ostvarive kratkoročne ciljeve
  • ostvarivanje kratkoročnih ciljeva treba da vodi ka ostvarivanju glavnog cilja
  • dizajnirajte trening program i sledite ga religiozno
  • neka bol u mišićima i mlečna kiselina budu znaci da ste korak bliže ostvarenju svog cilja
  • konstantno izazivajte sebe na treningu
  • uspeh je ono sto vi kažete i verujete da je uspeh, a ne neko drugi
  • verujte slepo u sebe
  • snažan ego je uzdržan ego

 

Live feed sa naših društvenih mreža i foruma