Trening

 

KARDIO LISTA


Pripremite se za naredni kardio trening i zagarantovano ćete sjajno vežbati. Evo jedanaest stvari koje treba da spakujete u ranac pre odlaska u teretanu.

 

Voda: Dehidracija može da dovede do toga da se osećamo tromo, a može i da ublaži intenzitet treninga. Ona takođe može da izazove grčenje mišića. Voda je dobra, ali su ponekad sportski napici bolji. Ako ćete vežbati najmanje 90 minuta, onda će vam ovakvi napici pomoći da nadoknadite izgubljenu energiju.

Peškir: Oznojena tela mogu nekada da izgledaju seksi, ali znojava oprema ne postiže isti efekat. Kako niko ne želi da koristi sprave umrljane tuđim znojem, obavezno ponesite peškir sa sobom.

Plan: Odlazak u teretanu bez plana vežbanja ili dnevnika treninga isto je što i putovanje u nepoznate krajeve bez mape puta. Unapred isplaniran program za svaki trening pomaže nam da ne skrenemo s puta ka tome da izgledamo lepše i da se osećamo bolje.

Štoperica: Postanite sam svoj trener! Začinite trening sprintovima i intervalima. Primetićete da se kilogrami lako tope kako postajete snažniji i brži.

Obuća: Ako vam stopala nisu "srećna", kako možete vi da budete srećni? Nošenje adekvatne obuće za vežbanje pomoći će vam da duže trenirate, a samim tim i sagorite više masti.

Udobna odeća: U teretani će vam biti potrebna udobna odeća koje podstiče znojenje i dozvoljava lakoću pokreta.
      
Energetske čokoladice: Ovakva čokoladica može da pretvori monoton trening u izuzetno brz i dinamičan! Bogate ugljenim hidratima visoke energetske vrednosti, čokoladice pomažu da se izbegne prerano javljanje zamora – što se dešava kada nivo šećera u krvi opadne.

Muzika: Plejer i slušalice mogu zaista da pokrenu monoton kardio trening. Ako slušamo muziku dok vežbamo, naše opšte raspoloženje može da se popravi, dok percepcija fizičkog napora može da se smanji. Takođe, ovako i sam trening postaje mnogo zabavniji.

Merač pusla: Bez obzira da li se pridržavate dijtete siromašne ugljenim hidratima ili tradicionalne niskokalorične dijete, merač pulsa može da vam pomogne da iskoristite potencijal vežbanja. Sprave sa ugrađenim ovakvim monitorom su korisne, ali brzinu otkucaja srca takođe možete da izračunate ako puls merite 10 sekundi, a zatim taj broj otkucaja pomnožite sa šest.

Dodaci: Za one koji vole dodatni podsticaj, dodaci sa stimulantima kao što je kofein mogu zaista da učine kardio trening mnogo energičnijim. Samo vodite računa da suplemente uzimate dovoljno unapred, tako da se njihovo dejstvo ispolji za vreme treninga, a ne kada odete u krevet.

Trening partner: Iako trening partner ne može da stane u ranac, ipak je dobro da ga imate kraj sebe. Ako vežbate sa drugom/drugaricom ili grupicom prijatelja, velika je verovatnoća da vam kardio trening neće biti dosadan. U teretani često možete da trenirate jedan pored drugog na statičnim spravama, mogu i da vas motivišu, ali i da vam pomognu da u teretanu dolazite na vreme.

 

Vezani članci

4 NAČINA DA POBEDITE NOĆNU GLAD

4 NAČINA DA POBEDITE NOĆNU GLAD

Grickanje hrane bogate šećerima i mastima kasno noću odličan je i brz način da povećate obim svog struka. Evo saveta kako da izbegnete iskušenje i pucanje dugmeta na vašim pantalonama.
55 NAJBOLJIH NAČINA DA SAGORITE MASTI

55 NAJBOLjIH NAČINA DA SAGORITE MASTI

Preferirate da jedete minimum tri ili maksimum šest obroka dnevno, sve je to na vama. Ono što je zaista važno, je dovoljan unos kalorija tokom celog dana da biste održali vaš metabolizam na zadovoljavajućem nivou i proizveli dovoljno energije za ceo dan. Verovali ili ne, više obroka jako pomaže!
KOLIKO PONAVLJANJA ZA REZULTATE U REKORDNOM ROKU?

KOLIKO PONAVLJANJA ZA REZULTATE U REKORDNOM ROKU?

Razotkrivamo misteriju svih onih šašavih raspona ponavljanja – 4-6 ponavljanja, 8-12, i preko 12. Oslobodite se stega i postignite rezultate time što ćete naučiti i znati zašto radite to što radite.
MAKSIMUM ZA VIŠE MIŠIĆA

MAKSIMUM ZA VIŠE MIŠIĆA

Kao neko ko želi da izgradi mišićnu masu, vi verovatno retko, ako ikada, radite podizanja sa maksimalnim težinama. Napokon, vama nije važan broj tegova na šipci; vas više zanima broj koji pokazute metar kada ga obmotate oko bicepsa. Ali, šta ako vam kažemo da vas podizanja sa maksimalnim težinama čine ne samo jačim, već i većim?

Live feed sa naših društvenih mreža i foruma